Home » WTA » Clijsters is er klaar voor: “Eindelijk kan ik doen wat ik het liefste doe”

Clijsters is er klaar voor: “Eindelijk kan ik doen wat ik het liefste doe”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kim Clijsters is klaar voor haar comeback, maar doelen stelt ze voorlopig niet. “Ik moet eerst mentaal en fysiek weten waar ik sta”, vertelt ze één dag voor haar eerste ronde wedstrijd in Dubai (Verenigde Arabische Emiraten, Premier).

“Ik was wel een beetje benieuwd tegen wie ik zou moeten spelen, maar eigenlijk speelt dat geen rol”, opent Clijsters. “Ik moet met mezelf bezig zijn en mentaal en fysiek ontdekken waar ik sta. Ik heb mezelf momenteel geen doelen of verwachtingen opgelegd.”

Kimback 1 versus Kimback 2

“Het grote verschil tussen mijn eerste en deze comeback? Meer kinderen”, lacht de Belgische. “Het idee om terug te keren, is stelselmatig gegroeid. Het speelde al een tijdje in m’n hoofd, maar als ik ‘s avonds thuiskwam en me met de kinderen bezighield, ging het er weer uit. Toch begon ik me steeds meer af te vragen “waarom niet?” en dus heb ik doorgezet. Ik heb nog geen seconde spijt gehad en kijk erg uit naar deze week. Eindelijk kan ik doen wat ik het liefste doe.”

FamilieKim

Valt haar keuze haar gezin niet zwaar? “De voorbije maanden heb ik altijd tijdens de schooluren getraind, dus mijn kinderen ondervonden hier geen hinder van. Nu moet ik natuurlijk opnieuw meer gaan reizen, maar we kijken er als familie allemaal naar uit.”

Staat Clijsters voldoende ver om de confrontatie aan te gaan met Garbiñe Muguruza (WTA-16)? “Ik heb de voorbije weken met heel wat meisjes getraind, waaronder met Simona Halep (WTA-2) deze ochtend nog. Daaruit heb ik al heel wat geleerd, voornamelijk hoe ik het spel moet leren lezen.”

“Mijn coach en ik hebben Muguruza geanalyseerd. Zij speelt graag in de baan en wil haar spel opleggen. Het zal erop aan komen om haar onder druk te zetten. Het is altijd goed om met een plan te komen, al blijft het natuurlijk allemaal wel makkelijker gezegd dan gedaan.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS