Tennisplaza

Colson en Geerts starten goed in kwalificaties in Lille

Tibo Colson - © Betty Stolck (Tennisplaza)

Tibo Colson (ATP-431) en Michael Geerts (ATP-275) hebben zich geplaatst voor de tweede kwalificatieronde in Lille (Challenger 100, Frankrijk).

Op het Challengertoernooi van Lille in Noord-Frankrijk kwamen er twee Belgen in actie in de kwalificaties. Colson haalde het in zijn eerste partij met 7-6 (0) en 6-3 van de hoger gerangschikte Duitser Timo Stodder (ATP-327). In de tweede en laatste kwalificatieronde volgt een duel met de Fransman Manuel Guinard (ATP-260).

(lees verder onder de post op X, het voormalige Twitter)

Geerts volgde het goede voorbeeld van Colson. In zijn eerste kwalificatieronde klopte hij de Fransman Kenny De Schepper (ATP-510) in een spannende driesetter met 6-7 (5) , 6-3 en 6-4. Geerts neemt het op in zijn tweede en laatste kwalificatieronde op tegen de Duitser Oscar Otte (ATP-290).

(lees verder onder de post op X, het voormalige Twitter)

Er staan op de hoofdtabel van Lille al drie Belgen. Alexander Blockx (ATP-314) treft in de eerste ronde derde reekshoofd Benoit Paire (ATP-111). Vierde reekshoofd Zizou Bergs (ATP-124) speelt in de openingsronde in een Belgisch duel tegen Joris De Loore (ATP-206).