Home » ATP » Coppejans blikt vooruit op 2019: “Ga alles geven om papa trots te maken”

Coppejans blikt vooruit op 2019: “Ga alles geven om papa trots te maken”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kimmer Coppejans steeg het afgelopen seizoen van plaats 268 naar 225 op de wereldranglijst. Hoopgevend en de Belg is vastbesloten om in 2019 verder omhoog te klimmen. Ondanks het recente verlies van zijn vader verlopen de voorbereidingen alvast goed, zo vertelt hij aan Tennisplaza.

“Het gevoel op training zit een pak beter dan vorig jaar”, opent Coppejans. “Dat heeft vooral met mijn zelfvertrouwen te maken. Intussen zijn de trainingen een automatisme geworden, vorig jaar had ik net een nieuw team samengesteld en was alles nog wat aftasten.”

De 24-jarige Belg verloor op 10 november onverwacht zijn vader, iets waar hij het – vanzelfsprekend – erg moeilijk mee heeft. “Ondanks mijn verdriet kan ik me toch redelijk goed concentreren. Ik wil mijn papa trots maken en elke training alles geven.”

Geen verwachtingen

Voor 2019 probeert Coppejans geen te hoge verwachtingen te stellen. “Dat zorgt eerder voor teleurstellingen en extra druk. Doelstellingen heb ik wel: ik wil terug in de top 150 geraken en reekshoofd zijn in de kwalificaties van de Grand Slams.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden