Tennisplaza

Coppejans en Darcis naar hoofdtabel in Delray Beach

Kimmer Coppejans-© Twitter @AllistairMcCaw

Kimmer Coppejans (ATP-187) en Steve Darcis (ATP-55) hebben zich geplaatst voor de hoofdtabel op het ATP-toernooi van Delray Beach (Verenigde Staten, $ 599 345). Coppejans stuntte tegen een top 100-speler, terwijl Darcis vlot zijn partij won tegen een lager gerangschikte speler.

Coppejans won in zijn eerste kwalificatiewedstrijd in Delray Beach knap van de veel hoger gerangschikte Amerikaan Rajeev Ram (ATP-123). In de tweede en beslissende kwalificatieronde moest de West-Vlaming aan de bak tegen de Zuid-Koreaan Hyeon Chung (ATP-82), die maar liefst 105 plaatsen hoger op de ATP-ranking staat.

Coppejans verloor de eerste set met 6-3 en moest daardoor meteen achtervolgen. Onze landgenoot gaf niet op en greep de tweede set met 6-2. In de beslissende derde set speelde Coppejans nog op een hoger niveau. Hij imponeerde met vier aces en een eerste opslagpercentage van 74 procent. De 23-jarige Belg ging nog twee keer door de opslag van zijn tegenstander en maakte de partij met opnieuw 6-2 af.

Darcis, het eerste reekshoofd in de kwalificaties in Delray Beach, volgde Coppejans’ goede voorbeeld. De ervaren Belg haalde het in één uur en 18 minuten met 6-1 en 6-4 van de Barbadaan Darian King (ATP-140).

Steve Darcis – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

De tegenstanders van Darcis en Coppejans op de hoofdtabel zijn nog niet bekend. Hun mogelijke opponenten zijn echter niet te onderschatten: Ze nemen het op tegen topreekshoofd Milos Raonic (ATP-4), zesde reekshoofd Bernard Tomic (ATP-32), de jonge Japanner Yoshihito Nishioka (ATP-99) of het Amerikaanse jonge talent Taylor Fritz (ATP-114).