Kimmer Coppejans (ATP-181) en Steve Darcis (ATP-244) hebben zich in spannende partijen geplaatst voor de derde kwalificatieronde op Roland Garros. Arthur De Greef (ATP-225) ging onderuit.

Coppejans knokte zich in de eerste kwalificatieronde knap naar de zege tegen de Braziliaan Rogerio Dutra Silva (ATP-210). In de tweede kwalificatieronde moest hij aan de bak tegen de Franse thuispeler Matteo Martineau (ATP-450).

In de eerste set was Coppejans heer en meester. Hij liet zijn tegenstander geen schijn van kans en pakte de eerste set met 6-0. De tweede set toonde een omgekeerd beeld waarin Martineau met 6-1 Coppejans domineerde. In de beslissende derde set kwam Coppejans terug boven water en triomfeerde met 6-2.

Coppejans gaat dankzij zijn zege door naar de derde en laatste kwalificatieronde op Roland Garros. Daarin zal de West-Vlaming opnieuw tegen een Fransman spelen. Hij treft de 23-jarige Manuel Guinard (ATP-420).

Darcis volgde het goede voorbeeld van Coppejans. De ancien knokte zich naar de zege tegen de Franse speler Corentin Denolly (ATP-429). Na 1 uur en 44 minuten triomfeerde onze landgenoot met 3-6, 6-1 en 6-4. In de beslissende derde kwalificatieronde wacht een duel met de Italiaan Stefano Travaglia (ATP-120).

De Greef kende geen succes in zijn tweede kwalificatieronde op Roland Garros. Thuisspeler Enzo Couacaud (ATP-230) klopte De Greef in 59 minuten met 6-0 en 6-3.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.