Home » Geen categorie » Coppejans en Gigounon knallen naar kwartfinale Xabia, Barbosa botst op reekshoofd

Op het ITF-toernooi van Xabia (Spanje, $ 25 000) konden Kimmer Coppejans (ATP-285) en Germain Gigounon (ATP-725) zich plaatsen voor de kwartfinale. Romain Barbosa (ATP-599) botste op een reekshoofd.

Coppejans had weinig moeite met zijn tegenstander in de tweede ronde. De Belg kon de wedstrijd net onder het uur uitmaken. Het werd 6-1 en 6-0 tegen de thuisspeler Antonio Muniz Hidalgo (NG). In de kwartfinale komt hij uit tegen het tweede reekshoofd Pedro Martinez (ATP-225) die Barbosa uitschakelde.

Barbosa legde het vuur aan de schenen van het tweede reekshoofd en won verrassend de openingsset nadat hij tot twee keer toe van een break achterstand terugkwam. In de tweede manche kon Barbosa zelfs op voorsprong komen en mocht bij een 5-4 stand serveren voor de wedstrijd. Hij kon de partij echter niet uitmaken en moest in de tiebreak het onderspit delven. In de beslissende set zakte het spel van de Belg helemaal in elkaar en na een strijd van iets meer dan drie uur stonden de 7-6 (4), 6-7 (3) en 1-6 setstanden vast.

Gigounon moest het in de tweede ronde eveneens opnemen tegen een reekshoofd. Hij kwam uit tegen het vierde reekshoofd, de Spanjaard Bernabe Zapata Miralles (ATP-269). De Belg speelde een wisselvallige partij maar haalde de overwinning binnen in twee sets. Na 1 uur en 16 minuten stond de 6-4 en 6-2 overwinning op het scorebord. Hij speelt in de kwartfinale tegen Marc Giner (ATP-421), opnieuw een thuisspeler.