Op het challengertoernooi van Punta del Este (Uruguay, $ 54 160) heeft Kimmer Coppejans (ATP-214) zich geplaatst voor de kwartfinale. In het dubbelspel staan Sander Gillé (ATP D-80) en Joran Vliegen (ATP D-81) in de halve finale.

Als tiende reekshoofd was Coppejans vrijgesteld in de eerste ronde. In de tweede ronde was hij met 6-1 en 6-4 te sterk voor Camilo Ugo Carabelli (ATP-480). Ook in de derde ronde gaf de Oostendenaar geen set prijs, hij won met 6-3 en 7-5 van Marcelo Tomas Barrios Vera (ATP-331). In de kwartfinale wacht een duel met Emilio Gomez (ATP-372).

In het dubbelspel zijn Gillé en Vliegen de topreekshoofden in Uruguay. In de eerste ronde klopten ze de Argentijnse tandem Franco Agamenone (ATP D-238) en Facundo Bagnis (ATP D-216) met 7-5 en 6-4. In een semi-Belgisch duel in de kwartfinale was de tandem Gillé-Vliegen met 6-3 en 6-4 te sterk voor Coppejans (ATP D-342) en zijn Kroatische dubbelpartner Nino Serdarusic (ATP D-449). In de halve finale strijden ze tegen Alejandro Gonzalez (ATP D-431) en Renzo Olivo (ATP D-413) om een plek in de finale.

Sander Gillé en Joran Vliegen - © Philippe Buissin (Imagellan)

Sander Gillé en Joran Vliegen – © Philippe Buissin (Imagellan)

Volgende week komen Coppejans, Gillé en Vliegen voor België in actie in de Davis Cup in en tegen Brazilië.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.