Home » ATP » Coppejans en Gillé-Vliegen zijn op dreef in Punta del Este

Coppejans en Gillé-Vliegen zijn op dreef in Punta del Este

Coppejans en Gillé-Vliegen zijn op dreef in Punta del Este

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het challengertoernooi van Punta del Este (Uruguay, $ 54 160) heeft Kimmer Coppejans (ATP-214) zich geplaatst voor de kwartfinale. In het dubbelspel staan Sander Gillé (ATP D-80) en Joran Vliegen (ATP D-81) in de halve finale.

Als tiende reekshoofd was Coppejans vrijgesteld in de eerste ronde. In de tweede ronde was hij met 6-1 en 6-4 te sterk voor Camilo Ugo Carabelli (ATP-480). Ook in de derde ronde gaf de Oostendenaar geen set prijs, hij won met 6-3 en 7-5 van Marcelo Tomas Barrios Vera (ATP-331). In de kwartfinale wacht een duel met Emilio Gomez (ATP-372).

In het dubbelspel zijn Gillé en Vliegen de topreekshoofden in Uruguay. In de eerste ronde klopten ze de Argentijnse tandem Franco Agamenone (ATP D-238) en Facundo Bagnis (ATP D-216) met 7-5 en 6-4. In een semi-Belgisch duel in de kwartfinale was de tandem Gillé-Vliegen met 6-3 en 6-4 te sterk voor Coppejans (ATP D-342) en zijn Kroatische dubbelpartner Nino Serdarusic (ATP D-449). In de halve finale strijden ze tegen Alejandro Gonzalez (ATP D-431) en Renzo Olivo (ATP D-413) om een plek in de finale.

Sander Gillé en Joran Vliegen - © Philippe Buissin (Imagellan)
Sander Gillé en Joran Vliegen – © Philippe Buissin (Imagellan)

Volgende week komen Coppejans, Gillé en Vliegen voor België in actie in de Davis Cup in en tegen Brazilië.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws