Home » Davis Cup » Coppejans evalueert enkeldebuut Davis Cup: “Ik ben goed met de druk omgegaan”

Coppejans evalueert enkeldebuut Davis Cup: “Ik ben goed met de druk omgegaan”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kimmer Coppejans (ATP-122) heeft in de eerste wedstrijd van de Davis Cup-ontmoeting met Kroatië niet kunnen stunten tegen de nummer 12 van de wereld, Marin Cilic. Hij verkocht zijn huid duur, maar bleek uiteindelijk net iets te kort te komen. Na de wedstrijd reageerde hij vooral tevreden over zijn debuut in het enkelspel.

In de eerste set liep Coppejans uit naar 5-2 en serveerde hij zelfs voor de wedstrijd. Coppejans: “Ik denk dat ik een zeer goede start heb gemaakt. Tot 5-2 speelde ik een heel goed niveau. Daarna heb ik de set echter cadeau gedaan aan Cilic. Dat is heel spijtig, want ik had zeker de kansen om die set te pakken.”

Daarna kreeg Coppejans nog mogelijkheden en kwam hij zelfs in beide sets vroeg op een break voorsprong. Toch kwam Cilic telkens terug om uiteindelijk de match te pakken. “Ik kan mezelf na de eerste set eigenlijk niets meer verwijten”, aldus Coppejans op zijn persconferentie. Hij heeft me zowel in de tweede als in de derde set op niveau verslagen.”

Alles samen was de jonge Belg na afloop dan ook best tevreden: “Ik ben trots dat ik goed meekon met hem. Maar dat maakt het meteen ook spijtig dat ik er niet meer heb kunnen uithalen. Het was tof om twee uur op de baan te staan, maar ik had toch zeker graag die eerst set gewonnen. Het was de eerste keer dat ik een enkelspel speelde in de Davis Cup, en dat voor eigen publiek. Dat gaf wel extra stress , maar ik denk dat ik goed met die druk ben omgegaan.” Deze extra ervaring zal ook nog van pas komen in de toekomst denkt de Oostendenaar: “Ik heb veel geleerd uit deze wedstrijd en dat kan ik zeker meepakken voor de rest van mijn carrière.”

Ik heb veel geleerd uit deze wedstrijd en dat kan ik zeker meepakken voor de rest van mijn carrière

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS