Tennisplaza

Coppejans geeft voorsprong weg en verliest in Aix-en-Provence

Kimmer Coppejans - © Philippe Buissin/ IMAGELLAN

Kimmer Coppejans (ATP-193) vindt zijn draai nog niet op gravel. Op het Challengertoernooi van Aix-en-Provence (€ 85 000) werd hij al in de eerste ronde uitgeschakeld door de Fransman Edouard Roger-Vasselin (ATP-188).

Kimmer Coppejans (ATP-193) moest in de eerste ronde aan de bak tegen de iets hoger gerangschikte Roger-Vasselin. Ze speelden voor het eerst tegen elkaar. De 32-jarige Fransman kon beschikken over veel meer ervaring dan de 22-jarige Coppejans maar onze landgenoot kon zijn jeugdig enthousiasme in de strijd werpen.

Coppejans begon uitstekend en greep snel de eerste set met 6-2. In de tweede set leek de West-Vlaming bij een 4-2-voorsprong op weg naar een vlotte zege maar hij liet zijn tegenstander terugkeren. Roger-Vasselin won vier spelletjes op rij en kwam langszij met 6-4. In de beslissende derde set was Roger-Vasselin opnieuw te sterk met 6-3 en moest onze landgenoot zijn koffers pakken. Eerder werd ook al Yannik Reuter (ATP-295) uitgeschakeld in Aix-en-Provence.

Coppejans kampt met een dipje op gravel en kent dus geen ideale voorbereiding op Roland Garros. Op de challengers van Ostrava en Turijn verloor hij telkens van lager gerangschikte spelers.