Home » ATP » Coppejans loodst België voorbij Brazilië in Davis Cup

Coppejans loodst België voorbij Brazilië in Davis Cup

Coppejans loodst België voorbij Brazilië in Davis Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (ATP-195) heeft de klus geklaard tegen Thiago Monteiro (ATP-107). Hij pakte de zege in twee sets en zorgde hiermee voor het beslissende punt in het duel tegen Brazilië. België mag nu eind november deelnemen aan de finaleweek van de Davis Cup in Madrid.

Na de stunt van Sander Gillé (ATP D-80) en Joran Vliegen (ATP D-81) kon Coppejans voor het beslissende winnende punt zorgen tegen het Braziliaanse team. Hij moest hiervoor echter voorbij de hoger gerangschikte Monteiro geraken.

In de eerste set ging Coppejans door de opslag van Monteiro en greep daarna de set met 6-3. Coppejans bleef sterk serveren en verzilverde in de tweede set bij 3-3 opnieuw een breakpunt. Het nummer 195 van de wereld liet geen steken meer vallen en maakte de partij met 6-4 af.

Dankzij de zege van Coppejans is België zeker van de winst tegen Brazilië en mag het Davis Cupteam eind november meedoen aan de finaleweek in de Spaanse hoofdstad Madrid. In de vernieuwde formule van de Davis Cup neemt België het van 18 tot 24 november op tegen Kroatië, Frankrijk, Spanje, de Verenigde Staten, Argentinië, Groot-Brittannië, Australië, Canada, Chili, Colombia, Duitsland, Italië, Japan, Kazachstan, Nederland, Servië en Rusland.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws