Home » Geen categorie » Coppejans mist de finale in Rome

Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

Op het challengertoernooi van Rome (Italië, € 64 000) heeft Kimmer Coppejans (ATP-176) zich niet kunnen plaatsen voor de finale. Hij verloor in drie sets van Jozef Kovalik (ATP-160).

De halve finale is het eindstation geworden voor de 23-jarige Belg. Tegen de twee jaar oudere Slovaak Kovalik kon Coppejans de eerste set met 6-4 binnenhalen. In het begin van de tweede manche was Coppejans als snel op achtervolgen aangewezen. Hij kwam al snel 0-3 achter en die achterstand kon hij niet meer goedmaken. De tweede set ging naar Kovalik met 2-6.

Aan het begin van de beslissende set kwam Coppejans het best uit de startblokken. Hij kwam meteen op een break voorsprong, die hij iets later weer moest inleveren. Kovalik had Coppejans in zijn greep en ging voluit voor de overwinning. Na 2u12 stond de 6-4, 2-6, 3-6 eindstand op het scorebord.

Met zijn eerste halve finale in een challengertoernooi van dit jaar, heeft Coppejans wat vertrouwen en matchritme kunnen opdoen voor de kwalificaties van Roland Garros. Deze zullen starten vanaf 22 mei.