Tennisplaza

Coppejans naar de tweede ronde in Bastad

Kimmer Coppejans - © Philippe Buissin (Imagellan)

Kimmer Coppejans (ATP-178) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het challengertoernooi van Bastad (Zweden, € 43 000 +H). Hij won in twee sets van Tobias Kamke (ATP-165). 

Coppejans moest het voor het eerst in zijn carrière opnemen tegen de 31-jarige Duitser. Het was de Belg die het best aan de wedstrijd begon door de eerste set met 6-3 binnen te halen. In de tweede manche waren beide spelers meer aan elkaar gewaagd. Pas in de eindfase kon Coppejans de beslissende break scoren. Na 1u39 stond de 6-3 en 7-5 eindstand op het scorebord. Hij komt nu mogelijk uit tegen het eerste reekshoofd, Dusan Lajovic (ATP-79) die zijn eerste ronde tegen Markus Eriksson (ATP-347) nog moet spelen.

Later vandaag komt Coppejans (ATP D-431) nog aan de bak in het dubbelspel. Samen met de Fransman Tristan Lamasine (ATP D-178) neemt hij het op tegen het Pools duo Hubert Hurkacz (ATP D-642) en Kamil Majchrzak (ATP D-332).

Coppejans heeft gezelschap van Arthur De Greef (ATP-116) op de hoofdtabel. Hij neemt het in de eerste ronde op tegen Hubert Hurkacz (ATP-308) die zich kon plaatsen voor de hoofdtabel vanuit de kwalificaties.