Home » Davis Cup » Coppejans opent Davis Cup-duel in Luik

Coppejans opent Davis Cup-duel in Luik

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In Luik werd geloot voor het Davis Cup-duel met Kroatië. Coach Johan Van Herck koos voor David Goffin (ATP-16) en Kimmer Coppejans (ATP-122) in het enkelspel op vrijdag. Ruben Bemelmans (ATP-136) en Arthur De Greef (ATP-216) maken de selectie compleet, en spelen in principe het dubbelspel.

Coppejans komt vrijdag als eerste aan de start, hij kreeg de voorkeur op Bemelmans. Coppejans wipte enkele weken geleden over Bemelmans in de ranking, en is ook sterk op gravel. Hij moet de arena in tegen voormalig US Open-winnaar Marin Cilic (ATP-12). Het wordt hun eerste ontmoeting. Coppejans kijkt er uit naar vrijdag: “Ik ben heel blij dat ik mag spelen, dat geef me veel vertrouwen.”

In de tweede wedstrijd neemt Goffin het op tegen de 19-jarige Borna Coric (ATP-47), een wedstrijd die het Belgische team absoluut zou moeten winnen. In onderlinge ontmoetingen staat het 2-0 voor Goffin, hij versloeg Coric in drie sets in Basel in 2014 en vorig jaar won hij met duidelijke 6-0 en 6-4 cijfers in Miami. Beide ontmoetingen werden op hardcourt gespeeld.

Zaterdag spelen Bemelmans en De Greef op papier het dubbelspel tegen Ivan Dodig (ATP D-7) en Franko Skugor (ATP D-134), die Marin Draganja (ATP D-69) vervangt bij de Kroaten.

België begint als underdog tegen Kroatië, dat ook hun laatste onderlinge confrontatie won in 2004. De winnaar van de ontmoeting in Luik botst in de kwartfinales (15-17 juli) op Australië of de Verenigde Staten, de verliezer moet in september barrages spelen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS