Tennisplaza

Coppejans sneuvelt eervol tegen eerste reekshoofd

Kimmer Coppejans is uitgeschakeld op het Challengertoernooi van Banja Luka (€ 64 000 +H). In de kwartfinale verloor hij in drie sets van het eerste reekshoofd Blaz Rola.

Het was het eerste duel tussen Coppejans en de veel hoger gerangschikte Sloveen Rola (ATP-93). Op het gravel van Banja Luka begon Coppejans (ATP-247) uitstekend aan zijn match tegen het eerste reekshoofd. In de eerste set brak hij twee keer door de opslag van zijn tegenstander en won de set met 6-2.

In de tweede set kwam Coppejans snel op een break achterstand. Bij 5-3 brak de 20-jarige Belg terug maar hij verloor daarna meteen opnieuw zijn opslag en ook de set met 6-4. In de derde set kwam Coppejans 3-1 voor. Hij kon deze voorsprong echter niet vasthouden. Rola kwam terug tot 3-3 en brak daarna nog eens door de opslag van Coppejans. Na iets minder dan twee uur maakte Rola de match af met 6-3 in de derde set. Toch kan Coppejans terugkijken op een knap toernooi want hij bereikte voor de tweede week op rij de kwartfinale van een Challengertoernooi.