Tennisplaza

Coppejans stoot door naar kwartfinale in Turijn

Kimmer Coppejans - © Philippe Buissin/ IMAGELLAN

Kimmer Coppejans (ATP-171) heeft de kwartfinale bereikt op het Challengertoernooi van Turijn (€ 42 500). Joris De Loore (ATP-289) en Yannick Mertens (ATP-229) moesten het hoofd buigen in de eerste ronde.

Coppejans vocht in de eerste ronde een beklijvend duel uit met de Italiaan Lorenzo Sonego (ATP-371). In de tweede ronde moest hij opnieuw aan de bak tegen een Italiaanse tegenstrever, de 21-jarige Stefano Napolitano (ATP-394). Coppejans verloor de eerste set met 4-6, maar zette daarna de scheve situatie recht. Met 6-4 en 6-3 plaatste hij zich voor de kwartfinale. Daarin moet hij het opnemen tegen vierde reekshoofd Stephane Robert (ATP-116) of de Italiaan Filippo Volandri (ATP-205).

De Loore plaatste zich via de kwalificaties. In de eerste ronde moest hij het opnemen tegen Matteo Donati (ATP-248). De Italiaan bleek een maatje te groot voor onze landgenoot en won in minder dan één uur met 6-1 en 6-2.

Voor Mertens is het toernooi ook afgelopen, hij verloor van de ervaren Volandri, ooit nog top 25. Volandri won de eerste set met 6-7(5) maar Mertens sleepte de tweede set met 6-3 in de wacht. De derde set ging echter met 0-6 naar de Italiaan. Aan de zijde van de Nederlander Mark Vervoort (ATP D-141) werd Mertens (ATP D-510) eveneens uitgeschakeld in de eerste ronde van het dubbelspel.