Tennisplaza

Coppejans stoot door naar tweede ronde in Zhuhai

Kimmer Coppejans - © Leo Stolck (Tennisplaza)

Kimmer Coppejans (ATP-186) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het ATP-toernooi van Zhuhai (China, ATP 250). Hij won zijn eerste wedstrijd in twee sets.

Coppejans stond in de eerste ronde tegenover de Amerikaan Aleksandar Kovacevic (ATP-116). In een spannende eerste set waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Er vielen geen breaks te noteren en dus moest een tiebreak de beslissing brengen, die ging met 7-6 (4) naar Coppejans.

In de tweede set was onze landgenoot met 6-1 te sterk voor zijn tegenstander. De wedstrijd duurde 1 uur en 23 minuten. Voor de 29-jarige Coppejans was het zijn eerste overwinning op de hoofdtabel van een ATP-toernooi. In de tweede ronde komt hij uit tegen Juncheng Shang (ATP-158) of zesde reekshoofd Mackenzie McDonald (ATP-39).