Tennisplaza

Coppejans strijdend onderuit in Ostrava

Kimmer Coppejans - © Philippe BUISSIN / IMAGELLAN

Kimmer Coppejans (ATP-171) is verrassend uitgeschakeld op het Challengertoernooi van Ostrava (€ 42 500) in Tsjechië. Hij moest in drie sets het onderspit delven tegen de Spanjaard Jordi Samper-Montana (ATP-226).

Vijfde reekshoofd Coppejans begon uitstekend aan het graveltoernooi van Ostrava. In de tweede ronde ontmoette hij voor de eerste keer de 26-jarige Spanjaard Samper-Montana.

In de eerste set kreeg Coppejans vier breakpunten maar kon hij de breakballen niet benutten. Samper-Montana kon wel breaken en greep de set met 6-4. In de tweede set regende het breaks. Coppejans verloor twee keer zijn opslag maar verzilverde zelf maarliefst vier breakpunten. De West-Vlaming kwam zo langszij met 6-3.

In de beslissende derde set keerde de situatie echter weer helemaal om. Coppejans serveerde zwak met een eerste opslagpercentage van amper 30 procent. Samper-Montana profiteerde en maakte met 6-2 een einde aan de partij. Zo zijn er geen Belgen meer actief in Ostrava nadat eerder ook al Yannick Mertens (ATP-229) werd uitgeschakeld.