Op het challengertoernooi van Rome (Italië, € 64 000 + H) heeft Kimmer Coppejans (ATP-317) de tweede kwalificatieronde niet overleefd. Hij ging verrassend onderuit na een marathonpartij. 

Coppejans was als derde reekshoofd vrijgesteld in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi. Hij nam het in de tweede ronde op tegen de Oostenrijker Andreas Haider-Maurer (ATP-422). De Belg deelde de eerste tik uit door meteen in het openingsspelletje te breaken. De 31-jarige Oostenrijker gaf Coppejans meteen lik op stuk door de volgende vijf spelletjes op zijn naam te schrijven.

De Belg knokte zich terug in de set en dwong knap een tiebreak af. In die tiebreak moest Coppejans nipt het onderspit delven. De 24-jarige Oostendenaar liet zich niet uit het lood slaan en bracht de wedstrijd weer in evenwicht door de tweede manche te winnen. In de derde en beslissende set vielen er heel wat breaks te noteren. Het was echter Coppejans die het hoofd moest buigen na 2 uur en 43 minuten tennis. Het werd 6-7 (8), 6-4 en 4-6.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.