Kimmer Coppejans (ATP-196) moest nipt het onderspit delven in de halve finale van het challengertoernooi van Murcia (Spanje, CH 80). Hij dwong zijn tegenstander weliswaar tot het uiterste.

Drie sets spelen lijkt een gewoonte te worden voor Coppejans. Zijn voorbije twee partijen won hij na een derde, beslissende set. Ook tegen Roberto Carballes Baena (ATP-113) bracht onze landgenoot geruime tijd op de baan door. In de eerste set had Coppejans aan één break genoeg om het laken naar zich toe te trekken, 6-4.

De tweede manche was, hoewel de uitslag misschien anders doet vermoeden, een pak spannender. De games duurden langer en de heren leken meer aan elkaar gewaagd. Vier maal opslagverlies was het logische gevolg. Uiteindelijk trok Carballes Baena met 6-2 aan het langste eind.

In de derde set wisselden korte en lange spelletjes elkaar af. De Spanjaard brak door de service van Coppejans en kwam 3-1 aan de leiding. Deze voorsprong gaf hij niet meer af, ondanks twee breakpunten voor de Belg. Op eigen opslag kon Carballes Baena het met 6-3 afmaken.

In de finale staat Carballes Baena tegenover Mikael Ymer (ATP-200). De 20-jarige Zweed kreeg zijn finaleticket cadeau, tegenstander Tallon Griekspoor (ATP-210) besloot niet te spelen.

Deel:

Over de redacteur

Eindredacteur

Stuur Chloë een mail via Chloe.Lyssens.Danneboom@tennisplaza.be.