Alizé Cornet (WTA-32) krijgt geen straf van de Internationale Tennisfederatie. De Française miste drie dopingcontroles, maar werd vrijgesproken.

De Française Cornet miste tot drie keer toe een dopingcontrole, ze riskeerde een schorsing van twee jaar. Toch werd de tennisster vrijgesproken. De rechtbank oordeelde dat de dopingcontroleur bij de derde controle onvoldoende moeite deed om haar op te sporen. De ITF heeft wel nog 21 dagen de kans om beroep aan te tekenen.

“Ik ben erg blij en opgelucht met de beslissing van het onafhankelijke tribunaal van de ITF. De afgelopen zes maanden waren een nachtmerrie voor mezelf en mijn familie, maar nu krijg ik enorm veel energie omdat ik weet dat ik kan blijven doen wat ik het liefste doe. Ik wil mijn advocaten en hele entourage bedanken, het voelt als een tweede carrière die nu gaat beginnen en ik zal er elk moment van genieten. Bedankt aan iedereen die in me is blijven geloven”, aldus Cornet op Twitter.

Cornet won in haar carrière vijf WTA-titels, haar laatste titel dateert van Hobart in 2016. Dit jaar bereikte ze de derde ronde van de Australian Open en haalde ze de kwartfinale in Brisbane, Charleston en Stuttgart.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.