Tennisplaza

Costoulas en Bailly nemen eerste horde bij de junioren

Sofia Costoulas - © Leo Stolck

Op de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam) is het juniorentoernooi van start gegaan. Sofia Costoulas (ITF Junior-26) en Pierre-Yves Bailly (ITF Junior-31) wisten zich te plaatsen voor de tweede ronde.

Costoulas moest aan de bak tegen de Oekraïense Sabina Zeynalova (ITF Junior-62). Bij een 5-4-stand in de eerste set gooide haar tegenstandster de handdoek nadat ze haar voet verzwikte. In de tweede ronde volgt een duel met tiende reekshoofd Madison Sieg (ITF Junior-13). In het dubbelspel moest onze landgenote samen met de Finse Laura Hietaranta (ITF Junior-32) met 2-6 en 4-6 het hoofd buigen tegen tegen Julia Garcia (ITF Junior-29) en Matilda Mutavdzic (ITF Junior-20).

Voor Hanne Vandewinkel (ITF Junior-40) viel het doek meteen, ze ging met 0-6 en 3-6 onderuit tegen de Canadese Annabelle Xu (ITF Junior-67). In het dubbelspel kreeg Vandewinkel als zesde reekshoofd samen met Alexandra Eala (ITF Junior-2) een bye in de eerste ronde. Hun eerste tegenstandsters zijn nog niet bekend.

Bij de jongens wist Bailly zich te plaatsen voor de tweede ronde. Hij haalde het met 6-4, 6-7 (2) en 6-4 van de Amerikaan Jack Anthrop (ITF Junior-35). Gonzalo Bueno (ITF Junior-16) wordt zijn volgende tegenstander.