Tennisplaza

Costoulas stoot door naar kwartfinale dubbelspel op Wimbledon

Sofia Costoulas - © Leo Stolck

Sofia Costoulas (ITF Junior-24) ging onderuit in het enkelspel op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam), maar nam daarna revanche in het dubbelspel. Voor Hanne Vandewinkel (ITF Junior-36) zit het toernooi erop.

Costoulas stond in de tweede ronde tegenover thuisspeelster Alicia Dudeney (ITF Junior-764). Onze landgenote won de eerste set met 6-3, maar de Britse kwam met 1-6 langszij. In de derde set ging Costoulas met 6-7 (5) strijdend ten onder.

In het dubbelspel bereikte Costoulas samen met de Finse Laura Hietaranta (ITF Junior-39) de kwartfinale. Ze wonnen met 6-4 en 6-0 van Alina Shcherbinina (ITF Junior-35) en Sabina Zeynalova (ITF Junior-48) en strijden tegen Chelsea Fontenel (ITF Junior-69) en Ashlyn Krueger (ITF Junior-30) om een ticket voor de halve finale.

Vandewinkel strandde samen met de Duitse Nicole Rivkin (ITF Junior-54) in de tweede ronde. De Amerikaanse achtste reekshoofden Elizabeth Coleman (ITF Junior-40) en Madison Sieg (ITF Junior-15) waren met 6-3, 4-6 en 10-5 te sterk.