Tennisplaza

Costoulas vliegt naar achtste finale Australian Open, Basile en Vandewinkel uitgeschakeld

Sofia Costoulas - © Leo Stolck

Sofia Costoulas (ITF-16) heeft de achtste finale bereikt op het juniorentoernooi van de Australian Open. Alessio Basile (ITF-70) en Hanne Vandewinkel (ITF-23) zijn uitgeschakeld.

Achtste reekshoofd Costoulas moest in haar tweede ronde spelen tegen Meshkatolzahra Safi (ITF-74) uit Iran. In amper 1 uur en 1 minuut snelde ze naar de zege met 6-0 en 6-2. Voor haar volgt er in de achtste finale nu een moeilijkere opgave tegen negende reekshoofd Celine Naef (ITF-17).

(lees verder onder de tweet)

Bij de jongens kon Basile zich niet plaatsen voor de achtste finale. Hij verloor met 6-2 en 6-1 van zestiende reekshoofd Lautaro Midon (ITF-25) uit Argentinië.

In het dubbelspel kwam er ook een einde aan het toernooi van Basile. Samen met de Nederlander Daniel Verbeek (ITF-120) ging hij in de tweede ronde met 6-1, 1-6 en 10-7 onderuit tegen de derde reekshoofden, het Frans-Zwiterse team Gabriel Debru (ITF-10) en Kilian Feldbausch (ITF-19).

Bij de meisjes werd Hanne Vandewinkel (ITF-23) in het dubbelspel ook uitgeschakeld. Samen met Anca Alexia Todoni (ITF-60) verloor ze in de tweede ronde met 7-6 en 6-1 van de achtste reekshoofden, het Amerikaanse team Alexis Blokhina (ITF-34) en Liv Hovde (ITF-24.