Tennisplaza

Darcis, Authom en Bemelmans op één overwinning van hoofdtabel Australian Open

©Vincent Van Doornick / IMAGELLAN

Steve Darcis (ATP-131) en Maxime Authom (ATP-196) hebben beiden vrij makkelijk hun tweede kwalificatiewedstrijd op de Australian Open gewonnen. Zij staan nu, net zoals Ruben Bemelmans (ATP-173), op één overwinning van de hoofdatbel.

Darcis, zeventiende reekshoofd in de kwalificaties, kende weinig moeite met de Fransman Axel Michon (ATP-214). In amper 23 minuten haalde onze landgenoot de eerste set binnen met duidelijke 6-1 cijfers. In set twee ging Darcis door op zijn elan, en had hij aan één break voldoende om die met 6-3 binnen te halen.

Ook Authom bewees dat hij nog altijd in goede vorm is. Met 6-4 en 7-6(3) nam hij makkelijk afstand van de Italiaan Luca Vanni (ATP-148). Eerder won Bemelmans ook al zijn tweede kwalificatiewedstrijd.

De tegenstanders in de laatste kwalificatieronde zijn echter niet de minste. Darcis botst op de ex-nummer acht op de wereld Jurgen Melzer (ATP-106). In onderlinge duels staat het 2-0 voor onze landgenoot. Authom moet aan de bak tegen het vierde reekshoofd in de kwalificaties: Tim Smyczek (ATP-111). De Amerikaan schakelde in de eerste ronde Kimmer Coppejans (ATP-185) uit. Bemelmans treft de Japanner Hiroki Moriya (ATP-146), die hem vorig jaar van de hoofdtabel op de US Open hield.