Op het challengertoernooi van Eckental (Duitsland, CH 80) heeft Steve Darcis (ATP-181) zich geplaatst voor de derde ronde. Ruben Bemelmans (ATP-217) ging in drie sets onderuit.

Darcis stond in de tweede ronde tegenover dertiende reekshoofd Federico Gaio (ATP-154) uit Italië. Onze landgenoot speelde een sterke partij en trok in minder dan één uur met 6-2 en 6-3 aan het langste eind. Darcis strijdt tegen topreekshoofd Kamil Majchrzak (ATP-90) of Marc-Andrea Huesler (ATP-277) om een ticket voor de kwartfinale.

Voor Bemelmans was er minder goed nieuws, hij slaagde er niet in om vijftiende reekshoofd Oscar Otte (ATP-161) te verrassen. Onze landgenoot moest met 6-4, 2-6 en 3-6 het hoofd buigen. Bemelmans had een finaleplaats te verdedigen in Eckental en zal door zijn vroege uitschakeling uit de top 250 zakken. Hij komt samen met Daniel Masur (ATP D-221) nog wel in actie in het dubbelspel, in de eerste ronde strijden ze tegen Hans Podlipnik-Castillo (ATP D-126) en Tristan-Samuel Weissborn (ATP D-103).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.