Home » Davis Cup » Darcis beslist last minute over deelname Davis Cup

Darcis beslist last minute over deelname Davis Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Steve Darcis (ATP-124) is onzeker voor het Davis Cup-duel tegen Kroatië begin maart. In Rotterdam ondervond hij opnieuw last aan de pols, waaraan hij in december geopereerd werd. Van een forfait is vooralsnog geen sprake.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Johan Van Herck benadrukte vandaag op een persconferentie in Luik dat er nog geen beslissing genomen is over de selectie: “Zolang Steve me niet vertelt dat hij niet kan spelen, ga ik ervan uit dat hij deel uitmaakt van het team dat het tegen Kroatië zal opnemen. Darcis is een belangrijke speler voor het team, we geven hem alle tijd om te beslissen.”

David Goffin (ATP-17), Ruben Bemelmans (ATP-116) en Kimmer Coppejans (ATP-126) zijn reeds zeker van hun selectie. Daar komen dus wellicht nog één of twee reservespelers bij, mocht Darcis toch moeten afhaken. De namen van Arthur De Greef (ATP-214) en Joris De Loore (ATP-312) worden het vaakst genoemd als mogelijke vervangers.

Van Herck deed ook nog een oproep aan het publiek om af te zakken naar Luik: “Er zijn nog heel wat kaarten beschikbaar voor alle wedstrijden, en vooral voor de dubbelpartij. We hebben de steun van het publiek nodig tegen Kroatië, die met Marin Cilic (ATP-12) een topper in huis hebben.”

[alert type=”info” title=”Nog steeds tickets verkrijgbaar”]Kaartjes voor vrijdag en zondag kosten 42 euro en voor zaterdag 32 euro. Jongeren onder 14 jaar mogen binnen aan de helft van de prijs.
Tickets kan je bestellen via deze link.[/alert]

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Facebook (Kazakhstan Tennis Federation)

Bergs triomfeert in Almaty

Zizou Bergs (ATP-259) heeft zijn derde titel van het jaar beet. In de finale van het challengertoernooi van Almaty (Kazachtstan, CH 80) was hij te sterk voor een thuisspeler.

LEES MEER