Home » European Open » Darcis bijt tanden stuk op Ferrer in achtste finale European Open

Darcis bijt tanden stuk op Ferrer in achtste finale European Open

Darcis bijt tanden stuk op Ferrer in achtste finale European Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de European Open in Antwerpen zijn de achtste finales het eindstation geworden voor Steve Darcis (ATP-65). Onze landgenoot moest in drie sets het hoofd buigen voor vijfde reekshoofd David Ferrer (ATP-31).

De 33-jarige Darcis en de 35-jarige Ferrer gaven elkaar in de eerste set geen duimbreed toe en in de eerste zeven spelletjes wist geen van beiden een breakkans te versieren. Het was uiteindelijk onze landgenoot die in het achtste game twee mogelijkheden kreeg, maar die niet kon benutten. Een koude douche te meer omdat Ferrer zijn eerste breakpunt bij 5-5 wel wist te verzilveren waarna de Spanjaard op love de set binnenhaalde.

Ook in het tweede bedrijf waren de verschillen tussen beide heren klein. Nu was het echter Ferrer die als eerste breakkansen wist te versieren, drie stuks. ‘Shark’ overleefde wonderwel, maar het bleef knokken op zijn eigen opslag. De vijfde breakkans in het negende game leek hem fataal te worden, maar de Spanjaard kon de match niet uitserveren. Én dat gaf Darcis dan weer vleugels, mede gesteund door het publiek in de Lotto Arena hing hij de bordjes weer helemaal gelijk, 7-5.

Op en over de taaie Ferrer dan maar? Neen, want de Spanjaard rechtte opnieuw de rug. Hij snoepte meteen de opslag van Darcis af, redde daarna zelf een breakkans en luidde zo stilaan het slotakkoord in. Na twee en een half uur zwoegen had het nummer 31 van de wereld de match op zak, 5-7 7-5 3-6. In de kwartfinales treft Ferrer de Argentijn Diego Schwartzman (ATP-26).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws