Tennisplaza

Darcis en De Loore naar kwartfinale in Liberec, exit Coppejans

Steve Darcis - © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Steve Darcis (ATP-134) en Joris De Loore (ATP-235) hebben de kwartfinale bereikt op de Svijany Open in Liberec (€ 42 500, gravel). Kimmer Coppejans (ATP-159) werd verrassend uitgeschakeld.

Woensdag plaatsten Arthur De Greef (ATP-175) en Germain Gigounon (ATP-327) zich al voor de kwartfinale in het Tsjechische Liberec. Op donderdag volgden twee van de drie Belgen hun goede voorbeeld.

Joris De Loore – © Richard Van Loon (tennisfoto.net)

Tweede reekshoofd Darcis won met 6-3 en 6-2 vlot van de Oostenrijker Jurgen Melzer (ATP-328) en ontmoet nu in de kwartfinale de Fransman Mathias Bourgue (ATP-192). De Loore haalde het gemakkelijk met 6-3 en 6-2 van de Kazach Dmitry Popko (ATP-238) en speelt bij de laatste acht tegen de Italiaan Riccardo Bellotti (ATP-278).

Kimmer Coppejans – © Philippe Buissin/ IMAGELLAN

Vijfde reekshoofd Coppejans had als enige geen succes. In een strijd van bijna twee uur ging hij met 6-3, 2-6 en 6-3 onderuit tegen Vaclav Safranak (ATP-344). Safranak speelt nu tegen Gigounon in de kwartfinale. Zevende reekshoofd De Greef neemt het in de kwartfinale op tegen de Portugees Pedro Sousa (ATP-224). Als de vier Belgen hun kwartfinale winnen, krijgt het toernooi een volledig Belgische halve finale.