Tennisplaza

Darcis en Goffin verdedigen Belgische eer op vrijdag

Davis Cup Team - © TennisVlaanderen

In het Casino van Middelkerke werd op donderdag geloot voor de ontmoeting met Canada. Voor België spelen David Goffin (ATP-14) en Steve Darcis (ATP-76) de eerste twee enkelspelen op vrijdag. Ruben Bemelmans (ATP-95) en Kimmer Coppejans (ATP-102) dubbelen op zaterdag.

Darcis komt als eerst in actie op vrijdag, hij probeert om het eerste punt voor België in de wacht te slepen tegen de Canadees Frank Dancevic (ATP-272). Darcis en Dancevic speelden reeds tweemaal tegen elkaar. In 2008 won Darcis met 6-3 en 6-4 van de Canadees in de eerste kwalificatieronde van het ATP-toernooi van Sydney. In 2009 was onze landgenoot eveneens met 6-4 7-6(4) en 6-3 te sterk voor Dancevic in de eerste ronde op Wimbledon.

Goffin neemt het in de tweede wedstrijd op vrijdag op tegen ex-nummer één bij de junioren: Felip Peliwo. De 21-jarige Luikenaar een de 24-jarige Canadees ontmoeten elkaar voor het eerst.

In principe spelen Bemelmans en Coppejans het dubbel op zaterdag. Daarin moeten ze het opnemen tegen dubbelspecialisten Daniel Nestor (ATP D-24) en Adil Shamasdin (ATP D-65). Op zondag staan (onder voorbehoud) de wedstrijden Goffin vs. Dancevic en Darcis vs. Peliwo op het programma.