Steve Darcis (ATP-76) heeft zichzelf op het ATP-toernooi van Shenzhen (China, $ 666 960) op een mooie affiche getrakteerd. Onze landgenoot won zijn opener tegen Ze Zhang (ATP-224) en mag het overmorgen opnemen tegen niemand minder dan Alexander Zverev (ATP-4).

De 27-jarige Zhang, die van de organisatie een wildcard kreeg, verkocht zijn huid weliswaar duur. Het nummer 224 van de wereld versierde een vroege break en kreeg zelfs vier setpunten. Darcis redde liefst elf breakpunten en knokte zich terug in de set. Zhang was helemaal van slag en zag de eerste set nog uit zijn handen glippen, 7-5.

Ook in de tweede set had Darcis het niet onder de markt met Zhang. ‘Mister Davis Cup’ forceerde wel een vroege break, maar leverde in het achtste spelletje opnieuw zijn opslag in. Een tiebreak moest uiteindelijk voor afscheiding zorgen en daarin gaf de ervaring van Darcis de doorslag. Na bijna twee uur tennis had hij de zege op zak, 7-5 7-6 (3).

In de achtste finales krijgt Darcis een ware klepper tegenover zich. Eerste reekshoofd Alexander Zverev, het nummer vier van de wereld, wordt zijn opponent. Al zal ‘Shark’ zeker nog eens terugdenken aan februari 2017. In de Davis Cup klopte hij Zverev toen in vier sets na een zinderende wedstrijd (2-6 6-4 6-4 7-6 (8).

Good morning Shenzhen #jetlag#missingmyfamily#tennislife#keepfighting#vamos

A post shared by Steve Darcis (@darcis_steve) on

Deel:

Over de redacteur

Hoofdredacteur

Volg Steven op Twitter of stuur een mail naar Steven.Gijbels@tennisplaza.be