Tennisplaza

Darcis na slopende partij onderuit in finale Cherbourg

Steve Darcis - © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Steve Darcis (ATP-313) heeft zijn meerdere moeten erkennen in de finale van het Challengertoernooi van Cherbourg (Frankrijk, € 46 600). De 14 jaar jongere Ugo Humbert (ATP-88) haalde het in drie spannende sets.

Darcis begon nochtans goed aan de wedstrijd die een ware thriller zou worden. Hij haalde de eerste set nipt binnen in een tiebreak met 8-6.

In de tweede set regende het, net als in de eerste, breakpunten voor Humbert. Dit keer verzilverde de Fransman zijn kansen wel: 6-3.

Ook in set drie deed hij dat. Eén breakpunt bleek voldoende om op een 3-0 en onoverbrugbare voorsprong te komen. Darcis kreeg daarna ook nog een breakkans, maar het vat was af: 6-3 voor Humbert.

De wedstrijd duurde 2 uur en 22 minuten. Dankzij zijn finale zal Darcis volgende week opnieuw in de top 300 staan.