Tennisplaza

Darcis naar kwartfinale van dubbelspel in Boekarest

Steve Darcis - © Melissa Van de Wiele

Steve Darcis (ATP D-1044) heeft zich samen met de Italiaan Simone Bolelli (ATP D-18) geplaatst voor de kwartfinale op het ATP-toernooi van Boekarest (Roemenië, € 494 310).

Met Bolelli heeft Darcis een sterke dubbelspeler aan zijn zijde. De Italiaan won samen met zijn landgenoot Fabio Fognini (ATP D-15) begin dit jaar op de Australian Open zijn eerste dubbeltitel op een grandslamtoernooi.

Darcis en Bolelli namen het in de eerste ronde op tegen de Pool Mariusz Fyrstenberg (ATP D-47) en de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez (ATP D-56). De eerste set werd gewonnen door het Pools-Spaanse duo met 6-3. De tweede set ging met 6-3 naar Darcis en Bolelli. In de supertiebreak waren onze landgenoot en de Italiaan sterker en haalden ze het met 10-5.

In de kwartfinale nemen Darcis en Bolelli het op tegen de Serviër Dusan Lajovic (ATP D-217) en de Argentijn Diego Schwartzman (ATP D-75).

In het enkelspel werd Darcis (ATP-74) in de eerste ronde uitgeschakeld door de Cyprioot Marcos Baghdatis (ATP-59) met 6-4 en 6-2.