Steve Darcis (ATP-186) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde op de US Open. Hij moest het onderpit delven tegen het zevenentwintigste reekshoofd Dusan Lajovic (ATP-28).

De 35-jarige Darcis stond twaalf jaar geleden in 2007 voor de eerste keer op de hoofdtabel van een grandslam. Op de US Open verloor hij toen zijn eerste partij op een grandslam tegen de Duitser Tommy Haas. Nu treft hij het zevenentwintigste reekshoofd, de 29-jarige Serviër Lajovic. In onderlinge duels stond het 1-1 gelijk tussen Darcis en Lajovic.

In de eerste set hield onze landgenoot goed stand maar moest hij de set met 7-5 prijsgeven. Lajovic ging verder op zijn elan en benutte meteen zijn eerste breakbal in de tweede set. Met 6-3 kwam de Serviër op een 2-0-voorsprong in de sets. Darcis kon het tij niet meer keren en ging in de derde set opnieuw met 6-3 onderuit.

Dit jaar bereikte Darcis op Wimbledon nog knap de tweede ronde maar de laatste tijd heeft hij veel last van een elleboogblessure. In een recent interview met RTBF zei hij dat hij mogelijk zijn laatste grandslam speelt op deze US Open.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.