Home » Davis Cup » Darcis onderuit na spannende vijfsetter tegen Laaksonen

Darcis onderuit na spannende vijfsetter tegen Laaksonen

Darcis onderuit na spannende vijfsetter tegen Laaksonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis (ATP-102) heeft niet voor het derde en beslissende punt kunnen zorgen. Hij verloor na een thriller van de Zwitser Henri Laaksonen (ATP-344). Alle hoop ligt nu op de schouders van David Goffin (ATP-21), die het in het beslissende duel zal opnemen tegen Adrien Bossel (ATP-321) en zal strijden voor een plaats in de kwartfinales van de Wereldgroep.

Henri Laaksonen - © Fotoplaza | Christophe Moons
Henri Laaksonen – © Fotoplaza | Christophe Moons

Laaksonen zorgde in het eerste duel van vrijdag ook al voor een verrassing door Ruben Bemelmans (ATP-132) uit te schakelen na een spektakelpartij. Nadien bracht Darcis de stand in evenwicht door Michael Lammer (ATP-576) te verslaan in drie vlotte sets.

In de eerste set ging het gelijkopgaand tot 3-3. In het zevende spel kreeg de Zwitser drie breakpunten op rij, waarvan hij het eerste onmiddellijk kon verzilveren. Ook het volgende spel werd blanco gewonnen door Laaksonen en hij kwam op een 5-3 voorsprong. Bij 15-40 kreeg de Zwitser zijn eerste setpunten. Darcis kon deze nog wegwerken, maar het derde setpunt was het goede voor de Zwitser.

In de tweede set had de Belg een lagere foutenlast en zo kwam hij al snel 3-1 voor te staan. De Zwitser kon terugkomen tot 3-3, maar toen schakelde Darcis een versnelling hoger en won de tweede set met 6-3. In de derde set volgden de breaks elkaar op en was het opnieuw Darcis die het haalde met 6-3.

In de vierde set waren beide spelers aan elkaar gewaagd en moest een tiebreak voor de beslissing zorgen. De tiebreak werd uiteindelijk met een klein verschil (7-5) gewonnen door Laaksonen. De Zwitser kreeg terug hoop en in de vijfde set was hij het die de eerste break kon forceren bij 1-1. Darcis kreeg bij 2-1 een medische time out. De Belg had vermoeide benen en stapelde de fouten op. Hij kon geen spel meer winnen en de Zwitser haalde het opnieuw van een Belg na een spannende vijfsetter.

David Goffin (ATP-21) zal het in het beslissende duel opnemen tegen Adrien Bossel (ATP-321). De Belg won het enige onderlinge duel in 2010.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws