Tennisplaza

Darcis snelt naar kwartfinale en treft nu Coppejans

Steve Darcis - © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Steve Darcis (ATP-145) heeft vlot de kwartfinale bereikt op het Challengertoernooi van Lyon (€ 64 000). In de volgende ronde strijdt hij tegen Kimmer Coppejans (ATP-203) voor een plaats in de halve finale.

Darcis redde in de eerste ronde in Lyon drie matchballen tegen landgenoot Joris De Loore (ATP-252). In de tweede ronde ontmoette hij de Spanjaard Jordi Samper-Montana (ATP-195).

In hun eerste onderlinge duel was Darcis duidelijk sterker dan Samper-Montana. Darcis ging in de eerste set drie keer door de opslag van zijn tegenstander en greep de set met 6-2. In de tweede set herhaalde onze landgenoot dit kunstje en maakte hij de partij opnieuw met 6-2 af.

Kimmer Coppejans – © Philippe Buissin/ IMAGELLAN

In de kwartfinale is er een mooie Belgische affiche tussen Darcis en Coppejans die vlot zijn partij won. De 32-jarige Darcis en de tien jaar jongere Coppejans strijden voor de eerste keer tegen elkaar op een officiële tennisbaan. Donderdag probeert lucky loser Clément Geens (ATP-350) ook nog de kwartfinale te bereiken tegen de Amerikaan Tommy Paul (ATP-212).

Coppejans (ATP D-561) en De Loore (ATP D-673) boekten ook succes in het dubbeltoernooi. In de kwartfinale gingen ze met 7-6 en 6-2 voorbij Tommy Paul (ATP D-547) en Joao Souza (ATP D-166).