Tennisplaza

Darcis stunt tegen topreekshoofd in Eckental, Bemelmans naar halve finale dubbelspel

Steve Darcis - © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Steve Darcis (ATP-181) heeft voor een stunt gezorgd op het challengertoernooi van Eckental (Duitsland, CH 80), hij klopte het topreekshoofd in de derde ronde. Ruben Bemelmans (ATP D-201) bereikt de halve finale in het dubbelspel.

Darcis stond in de derde ronde tegenover topreekshoofd Kamil Majchrzak (ATP-90). De Pool won de eerste set met 3-6, maar daarna kantelde de partij. Darcis trok met 6-2 en 7-5 aan het langste eind. De wedstrijd duurde iets meer dan twee uur. In de kwartfinale volgt een duel met Illya Marchenko (ATP-256) of Zdenek Kolar (ATP-267).

In het dubbelspel staat Bemelmans aan de zijde van Daniel Masur (ATP D-221) in de halve finale. In de eerste ronde was het Belgisch-Duitse duo met 6-4 en 7-6 (8) te sterk voor Hans Podlipnik-Castillo (ATP D-126) en Tristan-Samuel Weissborn (ATP D-103). In de kwartfinale klopten Bemelmans en Masur vierde reekshoofden Jonathan Erlich (ATP D-84) en Denys Molchanov (ATP D-78) met 6-2 en 6-4. Topreekshoofden Sander Arends (ATP D-75) en Roman Jebavy (ATP D-65) zijn hun tegenstanders in de halve finale.