Home » Davis Cup » Davis Cup-team trekt zonder Goffin naar Hongarije

Davis Cup-team trekt zonder Goffin naar Hongarije

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kapitein Johan Van Herck heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het Davis Cup-duel in Hongarije op 6 en 7 maart. De Belgische nummer één David Goffin (ATP-10) ontbreekt in de selectie.

In Debrecen strijdt België op gravel om een plaats in de Davis Cup Finals in november in Madrid. De Belgische selectie bestaat uit Kimmer Coppejans (ATP-152), Ruben Bemelmans (ATP-226), Arthur De Greef (ATP-331), Joran Vliegen (ATP D-39) en Sander Gillé (ATP D-46).

“David wil voorrang geven aan zijn voorbereiding op hardcourt voor de belangrijke toernooien in Indian Wells en Miami vlak na de Davis Cup. Uiteraard is het jammer dat we niet onze sterkst mogelijke ploeg kunnen opstellen”, aldus Van Herck.

De Belgische kapitein blijft wel hoopvol: “De ervaring uit het verleden leert ons dat we voor sterke teamprestaties kunnen zorgen in de Davis Cup. We geloven volop in de kwaliteiten van Kimmer , Ruben, Arthur, Joran en Sander en samen zullen we er alles aan doen om de kwalificatie voor de Davis Cup Finals in Madrid af te dwingen”.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

David Goffin - © Tani

Goffin redt het niet in Montreal

David Goffin (ATP-61) heeft geen succes geboekt met zijn wildcard op het ATP-toernooi van Montreal (Canada, ATP 1 000). Hij verloor zijn eerste wedstrijd in twee sets.

LEES MEER