Home » Davis Cup » De Greef en Bemelmans redden het niet tegen ervaren Australisch dubbelduo

De Greef en Bemelmans redden het niet tegen ervaren Australisch dubbelduo

De Greef en Bemelmans redden het niet tegen ervaren Australisch dubbelduo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Jordan Thompson (ATP D-79) en John Peers (ATP D-2) hebben Australië op een 1-2 voorsprong gebracht. Ze klopten Arthur De Greef (ATP D-944) en Ruben Bemelmans (ATP D-252) in drie sets.

Kapitein Van Herck koos ervoor om David Goffin en Steve Darcis een dagje rust te gunnen, en mocht Bemelmans voor het eerst dubbelen met De Greef in de Davis Cup. De Belgen namen geen al te beste start in het duel tegen Australië. Bemelmans werd meteen gebroken en België kwam meteen 0-3 achter, de sluwe Australiërs viseerden vooral De Greef, die nog wat dubbelervaring miste. In de volgende game kon België twee breakkansen niet verzilveren. Verdere mogelijkheden kwamen er niet en dus maakte dubbelspecialist Peers het af toen hij mocht serveren voor de set: 3-6.

In set twee konden de Belgen het tempo van de Australiërs volgen tot 2-2. Toen voerden Peers en Thompson opnieuw de druk op op de opslag van Bemelmans, en de eerste break van de tweede set was een feit: 2-3. Toen Bemelmans en De Greef een breakpunt versierden in de achtste game op de opslag van Thompson ging het dak er bijna af in Paleis 12 maar dankzij hun dubbelervaring werkten de Australiërs de breakkans vakkundig weg. Daarna kwamen de Australiërs niet meer in de problemen, ze sleepten de set met 4-6 in de wacht en de Belgen stonden voor een loodzware opdracht.

In het eerste spelletje van de derde set werd De Greef meteen gebroken en wat later verloor ook Bemelmans zijn opslagspelletje. De Belgen kwam er niet meer aan te pas en de set ging met 0-6 naar de Australiërs.

Op naar zondag

“Ze waren heel sterk vandaag, we zijn telkens erg slecht begonnen aan de set, en zij hadden de ervaring. Een kleine opdoffer vandaag, maar ik heb alle vertrouwen in David en Steve morgen. We gaan het publiek zeker nodig hebben”, aldus Bemelmans. Kapitein Lleyton Hewitt was trots op zijn team: “Davis Cup dubbel is altijd moeilijk, maar ik was echt onder de indruk van hoe ons team speelde vandaag. Ik ben heel erg trots op Thompson en Peers. Morgen wordt een classic, alle Aussies hier steunen ons ook volledig”.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws