Tennisplaza

De Greef en De Loore naar halve finale in Hammamet

Joris De Loore - © Philippe Buissin - IMAGELLAN

Arthur De Greef (ATP-219) en Joris De Loore (ATP-308) zijn nog steeds uitstekend op dreef op de Hammamet Open ($ 10 000) in Tunesië. Ze wonnen beiden hun kwartfinale, en kunnen elkaar in de finale ontmoeten.

Topreekshoofd De Greef moest in de kwartfinale aan de bak tegen de Fransman Baptiste Crepatte (ATP-967). Onze 23-jarige langenoot liep uit tot 5-1 in de eerste set, maar moest nog een break toestaan. Even later won hij de eerste set met 6-4. In de tweede set sloeg Crepatte een kloofje naar 3-5, maar De Greef pakte vier spelletjes op rij en plaatste zich zo voor de halve finale. Daarin ontmoet hij de Spanjaard Carlos Teberner (ATP-698).

Derde reekshoofd De Loore keek het Oostenrijkse achtste reekshoofd Lenny Hampel (ATP-657) in de ogen. De Loore gunde Hampel slechts één spelletje in de eerste set, en won die makkelijk met 6-1. In de tweede set ging het gelijk op tot 5-5, maar dan schakelde De Loore een versnelling hoger. Met 7-5 pakte hij ook set twee. In de halve finale wacht een duel met het Portugese vijfde reekshoofd Pedro Sousa (ATP-515).