Tennisplaza

De Greef gaat verder in Parijs, Bemelmans verliest

Arthur De Greef - © Philippe BUISSIN / IMAGELLAN

Arthur De Greef (ATP-127) heeft zich geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van Roland Garros. Voor Ruben Bemelmans (ATP-124) viel het doek in de eerste ronde.

De Greef moest het in de eerste ronde opnemen tegen de Spanjaard Enrique Lopez-Perez (ATP-216). Onze landgenoot won de eerste set met 7-6(2) in tiebreak en schakelde daarna een versnelling hoger. Met duidelijke 6-0 cijfers rekende hij in de tweede set af met de Spanjaard. In de voorlaatste kwalificatieronde volgt een duel met Maximo Gonzalez (ATP-160), in onderlinge duels staat het 1-1.

Bemelmans slaagde er niet in om door te stoten naar de tweede ronde. Onze landgenoot won de eerste set met 7-6(5) tegen de Argentijn Marco Trungelliti (ATP-161), maar daarna kantelde de partij. Met 2-6 en 3-6 zag Bemelmans set twee en set drie naar zijn tegenstrever gaan.

Maandag wist Joris De Loore (ATP-207) zich reeds te plaatsen voor de tweede kwalificatieronde, daarin komt hij uit tegen Peter Gojowczyk (ATP-141). Van de vijf Belgische mannen aan de start van de kwalificaties, bereikten er dus twee de tweede ronde.