Op het challengertoernooi van Ostrava (Tsjechië, € 64 000 + H) heeft Arthur De Greef (ATP-289) zich geplaatst voor de halve finale. Hij moest twee sets lang zwoegen tegen een thuisspeler. 

De Greef lijkt zijn vorm weer terug gevonden te hebben. In de kwartfinale maakte hij na een hevige strijd komaf met Zdenek Kolar (ATP-237). De 26-jarige Belg serveerde sterk in de openingsset en kon twee breakkansen versieren. Hij wist echter de break niet te maken en de twee stevenden af op een tiebreak. Hierin was De Greef nipt de beste.

De tweede manche was er een van wisselende kansen. Zowel De Greef als Kolar konden twee keer door de opslag van de ander gaan. Opnieuw moest een tiebreak de beslissing brengen en De Greef deed de wedstrijd in een beslissende plooi vallen. Na een stevig partij van 2 uur en 17 minuten stonden de 7-6 (4) en 7-6 (2) setstanden vast.

Voor een plaats in de finale speelt De Greef tegen Matteo Donati (ATP-256). Het wordt de tweede keer dat beide heren de degens kruisen. In 2016 was Donati sterk in twee sets.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.