Tennisplaza

De Greef naar tweede ronde in Blois, Mertens uitgeschakeld

Arthur De Greef - © Robbiesaurus (www.flickr.com)

Arthur De Greef (ATP-283) heeft zich op het Challengertoernooi van Blois (Frankrijk, € 35 000) geplaatst voor de tweede ronde. Onze andere landgenoten kenden minder succes: Yannick Mertens (ATP-229) ging onderuit tegen het tweede reekshoofd en Yannik Reuter (ATP-395) sneuvelde op één wedstrijd van de hoofdtabel.

De Greef moest het in zijn eerste wedstrijd opnemen tegen de Portugees Pedro Sousa (ATP-847). Onze landgenoot won de eerste set vrij makkelijk met 6-2. In de tweede set bood Sousa meer weerwerk, maar met 7-5 plaatste De Greef zich voor de tweede ronde. Daarin moet hij het opnemen tegen de winnaar van het duel tussen topreekshoofd Maximo Gonzalez (ATP-110) en de Spanjaar Jaume Munar (ATP-683).

Mertens stond voor een moeilijke opgave tegen tweede reekshoofd Alejandro Gonzalez (ATP-112). De Colombiaan gunde onze landgenoot weinig kansen en won na 1 uur en 8 minuten met 6-4 en 6-2.

Reuter slaagde er niet in de hoofdtabel te bereiken, in de beslissende kwalificatieronde verloor hij met 4-6 6-4 en 2-6 van de Canadees Filip Peliwo (ATP-468).