Tennisplaza

De Greef naar tweede ronde in Ostrava

Arthur De Greef - © Robbiesaurus (www.flickr.com)

Arthur De Greef (ATP-219) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op het Challengertoernooi van Ostrava (Tsjechië, € 42 500). Hij klopte de thuisspeler Jaroslav Pospisil (ATP-221) na een spannende driesetter.

De 23-jarige De Greef startte goed aan de wedstrijd en leidde met 4-2 en 5-3 tegen de 34-jarige Tsjech. De Belg kon het echter niet afmaken waardoor Pospisil  kon terugkomen tot 5-5 en uiteindelijk ook de eerste set pakte met 7-5. In de tweede set was De Greef de hele tijd op achtervolgen aangewezen. Een tiebreak zou beslissen over de tweede set, hierin was de Belg de betere en haalde hij het met 7-3. Het vertrouwen van De Greef groeide en na bijna drie uur tennissen kon de Belg ook de derde set winnen (6-3).

In de tweede ronde neemt De Greef het op tegen het eerste reekshoofd Lucas Pouille (ATP-95) uit Frankrijk. Het wordt hun eerste ontmoeting.

De twee andere Belgen op de hoofdtabel zijn Maxime Authom (ATP-178) en Yannick Mertens (ATP-239). Vijfde reekshoofd Authom speelt tegen de Duitser Peter Torebko (ATP-238), Mertens neemt het op tegen de Argentijn Pedro Cachin (ATP-254).