Op de Sparkassen Open in Braunschweig (Duitsland, € 127 000) heeft Arthur De Greef (ATP-254) voor een stunt gezorgd tegen het nummer 91 van de wereld. Voor Kimmer Coppejans (ATP-365) eindigt het toernooi in de eerste ronde. 

De Greef stond voor tegenover de veel hoger gerangschikte Florian Mayer (ATP-91) in de openingsronde. Mayer was het vierde reekshoofd. De Belg maakte een vroege break in de eerste set ongedaan en was in de tiebreak oppermachtig. Die goede start kon hij niet vasthouden en na een rommelig begin aan de tweede manche ging Mayer in sneltempo vooruit.

De Greef herpakte zich en verhoogde de druk in de derde manche. Hij werkte nog enkele breakpunten weg en werd niet meer gebroken. De winst was binnen na iets meer dan twee uur wedstrijd. Het werd 7-6 (1), 2-6 en 6-2. In de tweede ronde wacht een duel met de winnaar van het duel tussen Alexey Vatutin (ATP-136) en Rogerio Dutra Silva (ATP-135).

Voor Coppejans, die eerst drie wedstrijden won in de kwalificaties, zit het toernooi er na de eerste ronde op. Hij nam het op tegen Mats Moraing (ATP-156).  Beide spelers legden elkaar het vuur aan de schenen in de eerste twee spelletjes maar ze bleven on serve. Daarna snelde de Duitser naar de overwinning. Na 1 uur en 12 minuten stonden de 2-6, 1-6 setstanden op het scorebord.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.