Arthur De Greef (ATP-174) nam alvast de eerste horde op het toernooi van Alicante (Challenger, Spanje). Hij plaatste zich vlot voor de volgende ronde.

Op de Ferrero Challenger Open, jawel genoemd naar voormalig nummer één van de wereld, Juan Carlos Ferrero, was De Greef als veertiende reekshoofd vrijgesteld in de eerste ronde. Zijn eerste, echte tegenstander werd de Jurij Rodionov (ATP-191).

De 19-jarige Oostenrijker is nog maar twee jaar actief op het professionele circuit maar lijkt alvast een mooie toekomst voor zich te hebben. Dat was echter buiten De Greef gerekend, hij ging al in het tweede spel door zijn opslag en trok met 6-1 het laken naar zich toe.

In de tweede set ging het zo mogelijk nog gemakkelijker voor onze landgenoot. Hij snelde naar een 5-1 voorsprong vooraleer Rodionov hem nog een spelletje kon afsnoepen. Na een derde keer 40-40 besloot De Greef dat het genoeg was. Met 6-2 verzekerde hij zich van een ticket naar de derde ronde. Zijn volgende tegenstander zou wel eens topfavoriet Pablo Andujar (ATP-70) kunnen worden.

 

Deel:

Over de redacteur

Eindredacteur

Stuur Chloë een mail via Chloe.Lyssens.Danneboom@tennisplaza.be.