Tennisplaza

De Loore en Mertens sneuvelen in openingsronde in Glasgow

Joris De Loore - © Philippe Buissin (Imagellan)

Op het challengertoernooi van Glasgow (Verenigd Koninkrijk, € 85 000) hebben Joris De Loore (ATP-322) en Yannick Mertens (ATP-345) de eerste ronde niet overleefd.

De Loore had het niet getroffen met de loting. Hij moest het opnemen tegen het topreekshoofd Lukas Lacko (ATP-104). De Belg leverde twee keer zijn opslag in en kon weinig kansen creëren op de service van zijn tegenstander. Na 1 uur en 9 minuten moest De Loore het toernooi verlaten na een 4-6, 4-6 nederlaag.

De wedstrijd tussen Mertens en Hiroki Moriya (ATP-278) was een stuk spannender. De Belg bracht de wedstrijd na een verloren eerste set opnieuw in evenwicht. In de beslissende manche kwam Mertens op een 4-0 voorsprong, maar gaf die riante voorsprong nog uit handen. Na net geen twee uur wedstrijd moest Mertens inpakken met 4-6, 6-3 en 7-6 (3).