Home » ATP » De Loore naar halve finale in Lexington

Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

Op het challengertoernooi van Lexington (Verenigde Staten, $ 75 000) heeft Joris De Loore (ATP-377) zich geplaatst voor de halve finale. Zijn tegenstander gaf op in de derde set.

De Loore nam het in de kwartfinale op tegen de Amerikaan Collin Altamirano (ATP-372) die dankzij een wild card mocht deelnemen aan het hoofdtoernooi. De Belg leverde zijn opslag in op love in het vierde spelletje en kwam die break niet meer te boven. Een omgekeerd verhaal in de tweede manche waar de Bruggeling dankzij een vroege break een optie nam op de set.

Hij werkte vier breakpunten weg en hield stand. Zo bracht hij de wedstrijd weer in evenwicht. De Loore kwam ook in de beslissende set op een break voorsprong maar leverde die meteen weer in. In het vijfde spelletje ging de Belg opnieuw door de opslag van zijn tegenstander waarna de Amerikaan de handdoek in de ring gooide. Na 1 uur en 45 minuten kon De Loore zich dus plaatsen voor de halve finale. Het werd 3-6, 6-3 en 3-2.