Tennisplaza

De Loore naar kwartfinale in Lille, Blockx onderuit

Joris De Loore - © Leo Stolck (Tennisplaza)

Joris De Loore (ATP-206) heeft de kwartfinale bereikt in Lille (Challenger 100, Frankrijk). Alexander Blockx (ATP-313) moest het onderspit delven in zijn tweede ronde.

Na zijn zege in een Belgisch duel tegen vierde reekshoofd Zizou Bergs (ATP-124) moest De Loore in de tweede ronde in Lille aan de bak tegen de Franse thuisspeler Titouan Droguet (ATP-167). In een spannende match greep De Loore de eerste set in een tiebreak met 7-3.

De tweede set werd opnieuw een tiebreak waarin De Loore net als in de eerste set de sterkste was. Hij haalde het in de tiebreak met 6-2. De Loore treft in de kwartfinale zesde reekshoofd Radu Albot (ATP-152).

(lees verder onder de Instagrampost)

Blockx die in de eerste ronde stuntte tegen de Fransman Benoit Paire (ATP-110), speelde in de tweede ronde in Lille tegen de Fin Otto Virtanen (ATP 131). De 22-jarige Fin won vorige week nog het Challengertoernooi van Pau en toonde tegen Blockx zijn sterke vorm. Blockx moest met 6-1 en 6-4 het onderspit delven.

(lees verder onder de Instagrampost)

In het dubbelspel ging Michael Geerts (ATP D-279) onderuit in de kwartfinale. Samen met de Fin Patrik Niklas-Salminen (ATP D-116) verloor hij met 6-3, 3-6 en 13-11 van het Amerikaans-Britse duo Christian Harrison (ATP D-139) Marcus Willis (ATP-143).