Tennisplaza

De Loore stunt en houdt Belgische eer hoog in St Remy

Joris De Loore - © Richard Van Loon (tennisfoto.net)

Joris De Loore (ATP-219) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het challengertoernooi van St Remy de Provence (€ 42 500), hij stuntte tegen het het derde reekshoofd. Voor Ruben Bemelmans (ATP-181) en Yannick Mertens (ATP-249) zit het toernooi erop.

De Loore moest het in de tweede ronde opnemen tegen derde reekshoofd Leonardo Mayer (ATP-117). Onze landgenoot won de eerste set met 6-3, maar de tweede set ging met 3-6 naar de Argentijn. In een spannende derde set trok onze landgenoot met 7-6(5) aan het langste eind. In de kwartfinale wacht een duel met de Fransman Quentin Halys (ATP-139), die als zesde geplaatst is.

Bemelmans ging in drie sets onderuit tegen kwalificatiespeler Albano Olivetti (ATP-507). De Fransman won de eerste set met 4-6, maar Bemelmans sleepte de tweede set met 6-3 in de wacht. In de derde set ging Olivetti éénmaal door de opslag van Bemelmans, wat resulteerde in 3-6 setwinst. Ook voor Mertens zit het toernooi erop, de 29-jarige Belg verloor in drie sets met 6-4 3-6 en 3-6 van de Argentijn Marco Trungelliti (ATP-130).