Op het challengertoernooi van Lexington (Verenigde Staten, $ 75 000) heeft Joris De Loore (ATP D-340) de halve finale op het dubbeltoernooi bereikt. Hij stuntte tegen de vierde reekshoofden. 

De Loore lijkt zijn draai op de Amerikaanse hard courts goed gevonden te hebben. De Belg stond aan de zijde van Marc Polmans (ATP D-192) die hij in het enkelspel klopte in de tweede ronde. De Belgisch-Australische combinatie stond tegenover de vierde reekshoofden Liam Broady (ATP D-227) en Hunter Reese (ATP D-158).

De Loore en Polmans grepen hun tegenstanders meteen bij de keel en lieten niet meer los. Ze snelden naar een 4-0 voorsprong en de openingsset kon hen niet meer ontnomen worden. In de tweede manche lieten ze zich betrappen op een schoonheidsfoutje, maar maakten dat meteen terug goed. Na 1 uur en 1 minuut stond de duidelijke 6-1, 6-3 winst vast.

In de halve finale spelen ze tegen Lloyd Harris (ATP D-302) en Max Purcell (ATP D-150). In het enkelspel speelt De Loore (ATP-377) vannacht nog de kwartfinale.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.